У НАТО підтвердили присутність військових КНДР у Росії

Країни-члени НАТО підтвердили у середу докази того, що Північна Корея направила військових до Росії.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі на запит DW заявила речниця Альянсу Фара Дахлалла.

«Члени Альянсу підтвердили докази розгортання військ КНДР в Росії. Якщо цим військам доведеться воювати в Україні, це означатиме значне посилення підтримки Північною Кореєю незаконної війни Росії і ще одну ознаку значних втрат Росії на лінії фронту», – зазначила Дахлалла.

Читайте також: Німеччина викликала «на килим» дипломата КНДР через північнокорейських солдатів у Росії

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 23 жовтня, керівник Пентагону Ллойд Остін вперше офіційно підтвердив, що північнокорейські військові прибули до РФ. Водночас він зазначив, що наразі достеменно невідомо, чим солдати з КНДР займаються в Росії.

Раніше 18 жовтня Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

За даними розвідки, Пхеньян почав переправляти в Росію своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів. Північнокорейські війська дислокуються у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську.

Фото: KCNA