Німеччина викликала «на килим» дипломата КНДР через північнокорейських солдатів у Росії

Німеччина викликала «на килим» дипломата КНДР через північнокорейських солдатів у Росії

Укрінформ
Німецьке Міністерство закордонних справ викликало тимчасового повіреного у справах посольства КНДР у Берліні через повідомлення щодо відправлення північнокорейських солдатів у Росію і, можливо, в Україну.

Про це поінформувала на брифінгу речниця МЗС Німеччини Катрін Дешауер, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вранці ми викликали тимчасового повіреного у справах посольства Північної Кореї в Берліні та повідомили йому, що ми з великим занепокоєнням стежимо за поточними повідомленнями про передислокацію військ Північної Кореї до Росії, а потім, можливо, до України. Звісно, ми б розцінили такий крок як ескалацію», - сказала Дешауер.

Було також заявлено: якщо повідомлення про північнокорейських солдатів в Україні правдиві, і КНДР підтримує у такий спосіб російську агресивну війну в Україні, це буде серйозним порушенням міжнародного права.

«Підтримка Північною Кореєю російської агресивної війни також безпосередньо загрожує безпеці Німеччини та європейському мирному порядку», - наголосили в дипломатичному відомстві.

Дешауер також зазначила, що Південна Корея є близьким партнером федерального уряду і тісно контактує з федеральним урядом у різних форматах, «навіть у контексті НАТО».

Читайте також: Україна нагодує і обігріє: проєкт «Хочу жить» закликає солдатів КНДР здаватись у полон

Нагадаємо, за даними начальника ГУР Міноборони України генерал-лейтенанта Кирила Буданова, військові КНДР уже найближчим часом можуть бути відправлені у Курську область.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має інформацію про підготовку двох бригад із військових КНДР по 6000 солдатів.

Тим часом глава Пентагону Ллойд Остін у середу вперше офіційно підтвердив, що північнокорейські військові прибули до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-