ГУР перехопило розмови російських військових, які готуються зустрічати солдатів КНДР

Аудіо

Головне управління розвідки МОУ перехопило розмови російських військових, які обговорюють підготовку до прийому та розподілу північнокорейських військовослужбовців на Курському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це ГУР повідомило у Фейсбуці і оприлюднило відповідний запис.

«Головне управління розвідки Міністерства оборони України перехопило розмови військовослужбовців 810-ї окремої бригади морської піхоти 18 армії південного військового округу (ЗС РФ), яка бере участь у бойових діях на Курському напрямку. У перехопленнях окупанти обговорюють підготовку до прийому та розподілу військовослужбовців КНДР (умовна назва батальйон «К») на Курському напрямку», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Нідерланди підтвердили присутність військових КНДР на території Росії

Для організації взаємодії загарбники планують закріпити одного перекладача і трьох військовослужбовців РФ за кожними 30 військовослужбовцями КНДР. Проте самі росіяни висловлюють сумнів щодо можливості забезпечити новоприбулих російським командним складом.

«Чисельність перекинутих в Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали», - зауважили в ГУРО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який озвучив дані розвідки про те, що Росія застосує північнокорейських військових у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня.

Фото: KCNA