Нідерланди підтвердили присутність військових КНДР на території Росії

Нідерланди підтвердили присутність військових КНДР на території Росії

Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що розвідка підтверджує розгортання Росією військ Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Нідерландська розвідка підтвердила, що Росія стягнула щонайменше 1500 військових із Північної Кореї для участі у війні проти України.

«Ми припускаємо, що війська будуть в основному розгорнуті в Курську і у їх складі будуть переважно спеціальні підрозділи північнокорейської армії», - сказав Брекельманс, додавши, що перше розгортання було способом для Росії випробувати північнокорейські війська і оцінити міжнародну реакцію.

Росія не спростувала попередні заяви США про те, що Північна Корея відправила війська до Росії, і Захід розцінює цей крок як значну ескалацію війни, пише видання.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має інформацію про підготовку двох бригад із військових КНДР по 6000 солдатів.

Читайте також: У Японії серйозно стурбовані можливою участю військових з КНДР у війні з Україною

18 жовтня Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

За даними розвідки, Пхеньян почав переправляти в Росію своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів. Північнокорейські війська дислокуються у Владивостоку, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську.

23 жовтня керівник Пентагону Ллойд Остін вперше офіційно підтвердив, що північнокорейські військові прибули до РФ. Водночас він зазначив, що наразі достеменно невідомо, чим солдати з КНДР займаються в Росії.

Того ж дня країни-члени НАТО підтвердили докази того, що Північна Корея направила військових до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-