Померла зірка фільму «Чорна пантера»

Померла легендарна південноафриканська актриса Конні Чіуме, яка зіграла племенну лідерку Зававарі у фільмах “Чорна пантера” та “Чорна пантера: Ваканда назавжди”.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише CNN із посиланням на оприлюднену родиною Чіуме заяву.

“На 72 році життя Конні Чіуме померла у госпіталі Гарден-сіті 6 серпня 2024 року. Родина просить про спокій протягом цього складного періоду”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що Чіуме користувалася неабиякою популярністю у Південно-Африканській Республіці. Уряд країни оприлюднив офіційні співчуття у звʼязку із її смертю. “Висловлюємо щирі співчуття родині, друзям та колегам володарки багатьох нагород, легендарної актриси Конні Чіуме. Її видатну роботу завжди памʼятатимуть”, - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці уряд ПАР в мережі Х.

Додамо, що Чіуме народилася у ПАР в 1952 році. До того, як перейти у карʼєру в шоубізнесі, що тривала більш як 45 років, вона навчалася на медсестру й працювала вчителькою.

Читайте також: У США помер зірка серіалу «Теорія великого вибуху»

Як повідомляв Укрінформ, на минулорічній церемонії вручення кінопремії Оскар стрічка “Чорна пантера: Ваканда назавжди” здобула перемогу у категорії “Дизайн костюмів”.

Американський актор Чедвік Боузман, який зіграв у "Чорній пантері" головну роль, помер від раку 28 серпня 2020 року у віці 43 років.

Фото: Gilbert Flores/Variety/Getty Images