У США помер зірка серіалу «Теорія великого вибуху»

У США помер зірка серіалу «Теорія великого вибуху»

Укрінформ
Американський актор та комік Боб Ньюгарт помер у віці 94 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian із посиланням на представника актора Джеррі Дігні.

Впродовж своєї кар'єри Ньюгарт був декілька разів номінований на премію “Еммі” за свою роботу на телебаченні, але отримав її лише 2013 року за роль Артура Джеффріса (Професор Протон) у серіалі “Теорія великого вибуху”.

Боб Ньюгарт народився 1929 року у передмісті Чикаго. У 1952 році він закінчив Чиказький університет Лойоли зі ступенем бакалавра в галузі управління бізнесом. Декілька років Ньюгарт працював бухгалтером, потім писав рекламні тексти.

Ньюгарт та його друг почали записувати свої телефонні розмови на різні теми та намагалися продати їх радіостанціям. Зробити цього не вдалося, але монологи Ньюгарта оцінив чиказький радіоведучий Ден Соркін. Зрештою Ньюгарт почав виступати в одному з клубів у Г’юстоні.

У 1960 році Ньюгарт випустив The Button-Down Mind of Bob Newhart, на якому були записані його комедійні монологи. Запис посів перше місце в різних чартах, зокрема Billboard, ставши першим комедійним альбомом, який досяг такого успіху. Наступного року Ньюгарт отримав дві премії “Греммі” – за “Найкращий альбом” та як “Найкращий новий артист”.

Читайте також: Померла акторка, яка зіграла у «Сяйві» Кубрика

Із 1972 до 1978 року на CBS виходило “Шоу Боба Ньюгарта”, в якому комік виступав у ролі “спантеличеного психолога з Чикаго”. Це стало одним з найпопулярніших ситкомів.

Дружина Ньюгарта Джінні, з якою він одружився у 1963 році, померла торік у віці 82 років. У актора залишилися четверо дітей, Роберт, Тімоті, Кортні та Дженніфер, а також 10 онуків.

Як повідомляв Укрінформ, у віці 53 років померла американська акторка Шеннен Догерті, відома за серіалами «Район Беверлі-Гіллз» та «Всі жінки - відьми», яка боролася з раком.

Фото: WION, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-