Померла акторка, яка зіграла у «Сяйві» Кубрика

Померла акторка, яка зіграла у «Сяйві» Кубрика

Укрінформ
У віці 75 років померла американська кінозірка Шеллі Дювалл, яка здобула широку популярність завдяки ролі в фільмі Стенлі Кубрика "Сяйво".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Шеллі Дюваль, безстрашна кінозірка, народжена в Техасі, чия широкоока, приваблива зовнішність була головною опорою у фільмах Роберта Олтмана та яка знялася у фільмі Стенлі Кубрика "Сяйво", померла", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що акторці було 75 років. Вона померла 11 липня у своєму будинку в місті Бланко, що у штаті Техас. За словами її друга та публіциста Гері Спрінгера, причиною смерті стали ускладнення після діабету.

Пік карʼєри Дювалл припав на 1970-ті та 1980-ті роки. Вона знялася у класичному психологічному трилері режисера Стенлі Кубрика "Сяйво" за однойменною книгою Стівена Кінга. У фільмі вона виконала роль Венді Торранс - дружини головного героя Джека, якого зіграв Джек Ніколсон, що божеволів у готелі "Оверлук".

Фото: WARNER BROTHERS/GETTY
Фото: WARNER BROTHERS/GETTY

Кадр, де Дювалл кричить, поки головний герой пробиває двері сокирою, став одним з найвідоміших у стрічці.

Акторка була відома також за фільмами "Нешвілл" та "Три жінки" Роберта Альтмена.

Читайте також: Помер актор Дебні Коулмен, який зіграв у «Тутсі»

У 1990-х роках Дювалл зникла з кіноекранів, однак у 2022-у спробувала перезапустити свою кар’єру, знявшись у фільмі жахів "Лісові пагорби".

Як повідомлялося, у Сполучених Штатах помер актор Бенджі Грегорі, який знявся у понад сотні епізодів комедійного телесеріалу «Альф».

Фото: ON GALELLA, LTD./RON GALELLA COLLECTION VIA GETTY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-