Команда «Інші. Новий цирк» під час світового турне здійснила понад 20 виступів

Відео

Сучасний концептуальний цирк «Інші. Новий цирк» здійснила світове турне і дав понад 20 виступів за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Перша в Україні комерційна циркова компанія «Інші. Новий цирк» у серпні здійснили світовий тур і дали понад 20 виступів за кордоном, днями вони завершили серію виступів на Единбурзькому фестивалі. Команда спеціалізується на розробці нових форматів циркових шоу, об'єднуючи циркове мистецтво, хореографію та інші жанри творчості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виступи українських артистів високо оцінили за кордоном, зокрема команда отримала схвальні відгуки від світових видань.

Читайте також: Президент призначив гранти 15 молодим діячам мистецтв

Окрім презентації нового формату циркового шоу на світових майданчиках, команда «Інші» ставила собі за мету нагадати світу про війну в Україні, а також підтримати українців, які вимушено опинились за кордоном. Саме тому наприкінці кожного виступу артисти підіймали на сцені державний прапор, а також провели серію мистецьких майстер-класів для українських дітей в Шотландії.

Гостями шоу були Консул України в Единбурзі Андрій Куслій, всесвітньо відомий актор Ніл Патрік Гарріс та актриса, телеведуча і письменниця Мел Гідройч.

Як повідомлялося, Український оркестр свободи (Ukrainian Freedom Orchestra) під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон завершив третій міжнародний тур містами Європи та Сполучених Штатів Америки.

Фото: Інші. Новий цирк, Facebook