«Український оркестр свободи» завершив третій міжнародний тур містами Європи та США

«Український оркестр свободи» завершив третій міжнародний тур містами Європи та США

Укрінформ
«Український оркестр свободи» (Ukrainian Freedom Orchestra) під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон завершив третій міжнародний тур містами Європи та США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Як зауважили у міністерстві, основою цьогорічної концертної програми під назвою Beethoven Ninth Freedom Tour 2024 була Дев’ята симфонія Бетховена в унікальній україномовній версії.

Музиканти із Києва, Львова, Харкова, Одеси та інших міст України, а також українські учасники відомих європейських колективів, що увійшли до складу цього оркестру, зіграли вісім незабутніх концертів, які можна було почути в церкві Святого Євсташа в Парижі напередодні Олімпіади 2024 року, соборі Святого Павла в Лондоні, соборі Святого Івана Богослова у Нью-Йорку.

Також у межах туру виступи пройшли у Вашингтоні (округ Колумбія), Варшаві та відбувся спеціальний концерт на польській верфі у Гданській затоці, де зародився рух «Солідарність».

Кожен концерт відкривався твором відомої сучасної української композиторки Вікторії Віти Польової Bucha Lacrimosa, написаним у пам’ять про невинних жертв російської навали в українському місті Буча у 2022 році.

«Український оркестр свободи» був створений у 2022 році Кері-Лінн Вілсон за участі Метрополітен-опера Нью-Йорка та Національної опери Польщі у Варшаві за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Читайте також: Вперше за період незалежності Національний балет України вирушить у турне по США

Як зауважили у МКІП, відтепер почути та побачити записи виступів оркестру, переглянути світлини та дізнатися більше про сам тур можна на сайті Ukrainian Freedom Orchestra.

Як повідомляв Укрінформ, «Український оркестр свободи» під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон у липні вирушив у третій міжнародний тур.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-