Україна бере участь у Всесвітньому конгресі IBBY, присвяченому дитячій книзі

Фото

Україна бере участь у 39-му Всесвітньому конгресі Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY), який розпочав роботу в італійському Трієсті та присвячений дитячій книзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

У міністерстві зауважили, що у події беруть участь представники понад 70 країн, а інтереси України представляє президентка національної секції IBBY Алла Гордієнко.

Програмою конгресу передбачені Генеральна асамблея IBBY, вручення премії Г.К.Андерсена, нагороди IBBY-iRead Outstanding Promoter of Reading Award, презентація почесного списку IBBY 2024, а також низка заходів, присвячених рушійній силі дитячої літератури, яка спонукає світ змінюватися на краще.

Окрім того, під час події обговорюватимуться питання захисту прав дитини та інструментів допомоги у кризових ситуаціях, а також підвищення ефективності та зміцнення комунікації між секціями.

Читайте також: Український інститут книги визначив переможців культурно-мистецьких проєктів

У МКІП нагадали, що міжнародні конгреси IBBY, які проводяться раз на два роки, об’єднують членів IBBY та інших людей, які опікуються дитячою книгою та розвитком читання, з усього світу. Такі події є чудовою нагодою для встановлення контактів, обміну ідеями та відкриттям нових обріїв.

Як повідомляв Укрінформ, переклад 87 книг української літератури 25 мовами світу запланований на 2024 рік у межах програми підтримки перекладів Translate Ukraine Українського інституту книги.

Фото: МКІП