Після війни роспропаганда посилить атаки в інформаційній та культурній сферах - Миколай Сєрга

Ексклюзив

Після закінчення війни Росія не припинить спроби впливу на українське суспільство, поширення пропаганди, намагання внести конфлікти в українське суспільство, а вкладатиме ще більше ресурсів і зусиль у те, щоб атакувати культурно та інформаційно.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив засновник і лідер об’єднання “Культурний десант”, співак та культурний діяч Миколай Сєрга.

“Не слід думати, що із закінченням війни – по той бік кордону, зі сходу та півночі, припиняться спроби впливу на українське суспільство, припиниться поширення пропаганди, намагання внести конфлікти в українське суспільство. Росія почне ще більше ресурсів і зусиль вкладати в те, щоб атакувати культурно та інформаційно. Вона не заспокоїться, і ресурсів має достатньо”, - сказав Сєрга.

На його думку, культура виступає міцним захисним шаром від інформаційної пропаганди, тому що допомагає закріпитися в цінностях, віруваннях, переконаннях і формує той ґрунт, в якому «отруєні зерна» не проростають.

“Ми розуміємо, що потрібно дуже багато зусиль вкладати в стратегічні речі. Готуємося до цього: вже маємо аналітично-дослідницький центр, який, досліджуючи інструменти російської пропаганди, виробляє шляхи протидії, вивчає позитивний закордонний досвід та можливості імплементації у нас для максимально ефективної роботи як з військовими, так і з цивільним населенням”, - сказав лідер об’єднання “Культурний десант”.

Також він вважає, що українізацію слід проводити поступово, маючи стратегію, аби вона була свідомим вибором, а не результатом тиску, та принесла довгостроковий результат.

Читайте також: Військовий записав на фронті колискову для доньки

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня “Культурний десант” відвідав із концертами різні міста Туреччини.