Військовий записав на фронті колискову для доньки

Військовий записав на фронті колискову для доньки

Відео
Укрінформ
Військовослужбовець Валентин Ільчук з позивним «Буржуй» записав на фронті колискову для доньки.

Про це Укрінформу повідомили в організації «Культурний десант».

Як зазначається у повідомленні, Ільчук з першого дня російського вторгнення був бійцем добровольчого загону, який приєднаний до Патрульної поліції України. У складі цього загону пройшов київську кампанію, херсонську кампанію, три місяці воював на Донбасі, а зараз продовжує воювати в Запорізькій області.

З власною донькою, які і сотні тисяч інших бійців, він не бачився вже більше двох років. Аби зберегти емоційний контакт із дитиною, він написав веселу та бадьору колискову для своєї Леї. «Дуже боляче усвідомлювати, що ми з донькою два роки живемо окремо, і з цього і народилася ця пісня», – розповів військовий.

Пісня отримала нове життя після того, як стала частиною проєкту «Фронтова студія», який реалізовується військово-громадською організацією «Культурний десант». «Ми постійно шукаємо талановитих митців на фронті. Ми приїхали до Валентина Ільчука на запорізький фронт і записали цю пісню», – повідомив очільник організації, старший лейтенант ЗСУ Миколай Сєрга.

Пісня хоч і звучить весело, проте ховає в собі опис дуже важких воєнних буднів, розповіли в організації. «Це вийшла пісня і для моїх побратимів, і пісня, яка поєднує два світи – мій і доньки. Коли ми заходимо на позицію, вона якраз засипає», – пояснив Ільчук.

Як повідомляється, військовий записав пісню сам під гітару. А щоб додати їй особливого звучання, продюсери «Культурного десанту» вирішили зробити особливе аранжування цієї композиції. У записі пісні взяв участь Заслужений академічний ансамбль пісні й танцю Збройних сил України.

Фронтова студія – проєкт «Культурного десанту» із промоції мілітарної музичної культури, із запису та популяризації пісень, створених за участю безпосередніх учасників війни.

«Зараз у нас 14 пісень в цьому проєкті. Коли буде готовий альбом, будемо подавати його на Grammy. Вірю, що він стане новим культурним явищем», – зауважив Сєрга.

Читайте також: Артисти-військові записали на фронті нову пісню

Загалом у записі пісень для «Фронтової студії» взяли участь близько сотні музикантів, зокрема герої України, Заслужений академічний ансамбль пісні й танцю ЗСУ, Оркестр 59, дитячий хор «Златниця» із Покровська, оперні співаки, поети, капелани, а також лідер гурту Queens of the Stone Age Джош Гоммі. Жанри пісень – романси, рок-балади, колискові, панк, опера та реп.

«Майже усі знімання відбувалися неподалік лінії фронту, й інколи наші мікрофони ловили звуки бойових дій», – розповів Олександр Чемеров, музикант і продюсер «Культурного десанту».

Фронтова студія виходить щочетверга о 19:00 на YouTube-каналі Cultural Forces Music. Одночасно з відеоепізодом на музичних стримінгових платформах з’являються пісні проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-