Артисти-військові записали на фронті нову пісню

Артисти-військові записали на фронті нову пісню

Відео
Укрінформ
Військова організація "Культурний десант" у рамках проєкту "Фронтова студія" представила нову пісню – "Плем’я".

Як і решта пісень проєкту, цей трек був записаний у рухомій студії звукозапису в зоні ведення бойових дій, точніше – на Харківському напрямку, в районі Вовчанська, під постійні звуки вибухів, повідомили Укрінформу в організації.

Як розповів лейтенант Миколай Сєрга, очільник "Культурного десанту" та співавтор пісні, "Плем’я" – пісня про різних людей, об’єднаних однією метою — перемогою над ворогом. За його словами, у пісні є три куплети, кожен з яких був написаний одним із трьох авторів пісні та відображає його шлях до війська.

Текст пісні був натхненний книгою "Плем’я" відомого американського воєнного журналіста Себастьяна Юнгера, яка була видана українською в 2023-му році та стала популярною серед військовослужбовців ЗСУ.

"Для мене плем’я – це вірність поглядам та ідеям, це люди, які мене оточують. І країна, в якій я живу — це теж моє плем’я", – говорить співавтор пісні Максим Karrabuss. У цивільному житті він — колишній учасник волинської реп-формації DLF, після початку вторгнення захищав державу у складі тактичної групи "Адам".

Третій співавтор пісні – Олександр Ремез (REMEZ) – рокабілі-музикант у цивільному житті. На початку війни він долучився до територіальної оборони, а потім в лавах ЗСУ брав участь у бойових діях на Луганщині, де отримав поранення. Пізніше доєднався до "Культурного десанту" та зараз очолює його Харківський напрямок.

У записі пісні також взяли участь два інші учасники "Культурного десанту" Харківського напрямку: В’ячеслав Шведов – військовослужбовець, мультиінструменталіст (у пісні грає партію бас-гітари), та Артур Темченко — військовослужбовець (у пісні "Плем’я" грає на кахоні).

Як повідомили в організації "Культурний десант", у ЗСУ служать понад тисяча діячів культури, які продовжують творити, тримаючи зброю в руках. Для того, щоб їхнє мистецтво залишилося зафіксоване, "Культурний десант" створив проєкт "Фронтова студія". Це проєкт із промоції пісень, створених чи виконаних військовослужбовцями, безпосередніми учасниками війни. У рамках "Фронтової студії" відбуваються поїздки до військовослужбовців-музикантів у пересувній студії звукозапису, зустрічі та інтерв’ю з ними, зйомка та публікація відеоепізодів, запис та поширення пісень на стримінгових платформах, промоція музичних творів. Безпосередньо до проєкту "Фронтова студія" залучені професійні ведучі, сонграйтери, звукорежисери, відеооператори.

Читайте також: У Чикаго відбудеться благодійний концерт «Культурного десанту»

У межах проєкту вже записано 14 пісень, з яких вже опубліковано сім. Випуски про те, як знімалися пісні, можна буде подивитися на каналі Cultural Forces Music, а самі пісні – послухати на Spotify, YouTube Music, Apple Music.

Як повідомляв Укрінформ, рок-гурт "Друга ріка" в межах благодійного концертного туру у Великій Британії та Ірландії зібрав на катери для українських розвідників понад мільйон гривень.

Фото надане організацією "Культурний десант"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-