Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» став найуспішнішим за всю історію незалежної України - продюсерка

Український анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» став найуспішнішим фільмом за всю історію незалежної України, зібравши у національному прокаті близько 150 млн. гривень.

Про це заявила продюсерка кінокомпанії FILM.UA Ірина Костюк під час культурної платформи "Україна відкрита світу", передає кореспондент Укрінформу.

"Мавка" зібрала ₴150 мільйонів. Це найуспішніший фільм за всю історію незалежної України. "Мавка" зібрала більше квитків ніж усі голівудські анімаційні фільми, які були у прокаті в Україні", - зазначила Костюк.

За її словами, мультфільм був у прокаті у 148 країнах поруч із голівудськими фільмами, і майже чотири мільйони глядачів побачили його за кордоном.

"Переоцінити вклад нашого мультфільму у процес експорту української культури за кордон неможливо. До 148 країн ми донесли нашу унікальну героїню з нашої міфології, з нашої літератури... Ці всі країни побачили нашу культурну спадщину", - підкреслила Костюк.

Вона додала, що планується створити анімаційний серіал про Мавку, а також наступного року почнеться виробництво ігрового фільму "Мавка".

Читайте також: За час повномасштабної війни за підтримки держави створили 55 завершених фільмів

Як повідомляв Укрінформ, в українському прокаті збори «Мавки» сягнули понад $152,6 мільйона.

Проєкт створений за мотивами "Лісової пісні" Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму - образи зі слов’янських міфів і легенд.

Анімаційний фільм створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).