Наша музика має лунати на провідних сценах у виконанні закордонних зірок - керівниця «Київської камерати»

Українська музика має лунати на першокласних закордонних сценах у виконанні зірок світового масштабу.

Про це заявила генеральна й художня директорка оркестру України - Національного ансамблю солістів «Київська Камерата» Богдана Півненко під час культурної платформи "Україна відкрита світу", передає кореспондент Укрінформу.

"Нашим завданням завжди було пропагування української музики. "Київська камерата" переграла дуже багато творів українських композиторів. Але тепер у нас є більше завдання, треба зробити так, щоб ця музика звучала на першокласних сценах у виконанні закордонних зірок. От тоді ми можемо говорити, що ми перемогли на культурному фронті", - зазначила Півненко.

За її словами, можна презентувати західній авдиторії українську музику, але якщо публіка не знає дуже добре виконавців, то можна не зібрати тут кількість авдиторії на яку розраховуєш.

Вона зазначила, що співпраця із західними зірками допомагає у просуванні української музики, і таку співпрацю необхідно розширювати.

Читайте також: У Хмельницькому проєкт «Поза часом» створює кавер-версії хітів української музики ХХ століття

Як повідомлялося, засновницю та музичну директорку Ukrainian Freedom Orchestra Кері-Лінн Вілсон призначили головною диригенткою провідного камерного оркестру України - Національного ансамблю солістів «Київська Камерата».

28 квітня 2024 року «Київська Камерата» за участі Вілсон дебютувала в Карнегі-Холл у Нью-Йорку, виконуючи виключно твори українських композиторів.