Глядачі з вадами зору і слуху зможуть переглянути вистави Театру оперети через мобільний застосунок

У Національному академічному театрі оперети глядачі з порушеннями зору та слуху можуть переглядати вистави завдяки мобільним застосункам Subcatch та Earcatch.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

"Вперше в Україні за допомогою застосунків Subcatch та Earcatch, які завантажуються на телефон, глядачі з порушеннями зору та слуху зможуть відкрити для себе чарівний світ театру оперети", - ідеться у повідомленні.

Презентація інклюзивного проєкту із використанням новітніх технологій відбулася 13 вересня.

Проєкт створений командою театру за підтримки Українського культурного фонду у співпраці з громадською організацією "Доступне кіно".

"Це для нас важливий крок, тому що ми як країна, якій під час війни треба розробляти і безбар’єрні маршрути, і створювати доступні умови, і адаптувати всі послуги, включаючи культуру, щоб наші громадяни, які постраждали від військових подій, змогли також насолоджуватися мистецтвом", - заявила радниця – уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.

За словами комерційної директорки Національної оперети України Оксани Когут, театр сповідує цінності рівних можливостей та став першим закладом у Києві, який реалізував доступні вистави для відвідувачів із порушенням зору. Наразі це вистави "Летюча миша", "За двома зайцями" та "Звана вечеря з італійцями".

Читайте також: Київський академічний театр ляльок показуватиме вистави із жестовим супроводом

"Впевнені, що додатки стануть корисними інструментами для театру та допоможуть залучити ще більше глядачів до прекрасного світу мистецтва", — зауважила співзасновниця ГО "Доступне кіно" Вікторія Лучка.

Під час пресконференції розробники додатків продемонстрували, як це працює, а також зазначили, що готові покращувати налаштування застосунків із урахуванням побажань людей із вадами зору і слуху.

Як повідомляв Укрінформ, на платформі "Дія.Освіта" створений новий розділ, де представлені освітні продукти, пов’язані із безбар’єрністю.

Фото: ua.discover.net.ua