У Житомирі відбудеться книжковий форум «Відсіч. Без бар’єрів»

Фото

У Житомирі 20-22 вересня проходитиме книжковий форум «Відсіч. Без бар’єрів», у межах якого заплановані понад 70 різних подій.

Про це на пресконференції розповіли організатори форуму, передає кореспондентка Укрінформу.

«Основний меседж цьогорічного форму - безбар’єрність. Зокрема, ми будемо долати бар’єри у творчості, а для цього в нас будуть майстер-класи із написання текстів. Ми також порушуємо ментального здоров’я, тому на форумі буде відомий психолог і автор подкасту Володимир Станчишин. Ми запланували і проєкт «Свої», у межах якого будемо представляти місцевих авторів, аби подолати бар’єр, що житомиряни недостатньо знають своїх письменників. Програма нашого книжкового форуму дуже насичена», - зазначила комунікаційна менеджерка книжкового форму Ольга Євменчук.

За її словами, у межах заходу також передбачені активності для дітей та підлітків, зокрема, тренінг «Діти і Tik-Tok: що дорослі мають знати про популярну мережу».

Як додала голова оргкомітету книжкового форуму Ніна Рябенко, передбачені зустрічі з авторами, презентації книг, дискусійні панелі, автограф-сесії.

Читайте також: Книга українського письменника увійшла до почесного списку Міжнародної ради з книг для молоді

У межах форуму, зокрема, відбудуться зустріч із командами проєкту «Кримський інжир» та Нью-Йоркського літературного фестивалю і презентація книги Вікторії Амеліної. Серед гостей форму письменники Тамара Горіха-Зерня, Світлана Тараторіна, Олена Пшенична, Степан Процюк, Олег Гавріш, Нік Лисицький.

Як повідомляв Укрінформ, в українській столиці започатковують традицію книжкових вихідних - Kyiv Book Market.