У Німеччині знайшли раніше невідому п’єсу Моцарта

Фото

У бібліотеці Лейпцига випадково знайшли раніше невідомий музичний твір австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта, ймовірно, написаний ним у підлітковому віці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Твір «Ganz kleine Nachtmusik» датується серединою-кінцем 1760-х років і складається із семи мініатюр для струнного тріо загальною тривалістю у приблизно 12 хвилин. Він написаний темно-коричневим чорнилом на папері ручної роботи, а його частини переплетені окремо.

Фото: Leipziger Städtische Bibliotheken

Дослідники виявили твір у музичній бібліотеці Лейпцигу під час підготовки нової редакції каталогу Кехеля – збірника творів Моцарта у хронологічному порядку.

За словами дослідників, нещодавно знайдений рукопис не був написаний самим Моцартом: твір вважається копією, зробленою приблизно у 1780 році. Вони також зауважили, що композиція збережена в єдиному джерелі, а атрибуція автора вказує, що робота була написана до першої поїздки Моцарта в Італію.

Читайте також: Під час розкопок під Нотр-Дамом знайшли труну поета доби Відродження

У четвер «Ganz kleine Nachtmusik» було виконано струнним тріо під час презентації нового каталогу Кехеля в австрійському місті Зальцбург, та в Німеччині твір вперше зіграють у суботу, 21 вересня, у Лейпцизькій опері.

Як повідомляв Укрінформ, у травні іспанська поліція виявила одну з п'яти викрадених у 2015 році картин британського художника Френсіса Бекона.