Точицький зустрівся із заступницею держсекретаря США - говорили про культурну спадщину

Фото

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький заявив про важливість документування руйнувань, завданих Росією в Україні, для подальшого міжнародного розслідування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Точицький провів перемовини із заступницею державного секретаря США з питань публічної дипломатії та громадських зв’язків Лі Саттерфілд 20 вересня у Неаполі у межах зустрічі міністрів культури країн G7.

Сторони обговорили питання збереження культурної спадщини України, виклики, спричинені російською агресією, та шляхи посилення культурної дипломатії між Україною і США.

За словами Точицького, "наше завдання - не лише захистити культурну спадщину, а й донести до світу правду про те, що ми, як нація з тисячолітньою історією, боремося не лише за територію, а й за нашу ідентичність".

Саттерфілд, своєю чергою, акцентувала на важливості підтримки не лише оборонних ініціатив, але й культурних проєктів України, адже, за її словами, "ця війна - не лише про територію, а й про боротьбу за історичну спадщину країни".

"Ця війна спрямована на знищення культури та ідентичності, і саме тому ми вкладаємо кошти у захист української культурної спадщини, адже це також один із ключових аспектів цієї війни", - зауважила вона.

Окрему увагу сторони приділили досягненням українських кінематографістів, які продовжують створювати документальні фільми про війну, демонструючи справжній голос українського народу міжнародній авдиторії.

Читайте також: США запроваджують імпортні обмеження, щоб захистити культурну спадщину України

Саттерфілд наголосила на важливості протидії російській дезінформації завдяки співпраці у сфері стратегічних комунікацій.

США висловили готовність продовжувати підтримувати Україну в культурному та інформаційному напрямах, допомагаючи протидіяти російській пропаганді, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Точицький наголошує на важливості стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців саме як представників української культури, а не російської.

Фото: mcip.gov.ua