США запроваджують імпортні обмеження, щоб захистити культурну спадщину України

США запроваджують імпортні обмеження, щоб захистити культурну спадщину України

Укрінформ
Заступник державного секретаря США Річард Верма оголосив про запровадження Сполученими Штатами надзвичайних імпортних обмежень на культурні цінності з України.

Про це він заявив під час урочистостей до Дня Незалежності України в Українському домі у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Щоб допомогти Україні захистити її спадщину, я радий повідомити, що Сполучені Штати відсьогодні вводять надзвичайні обмеження на імпорт певних категорій культурних цінностей з України з метою запобігання торгівлі, а також для повернення награбованої спадщини в Україну, якій вона належить по праву», - заявив представник адміністрації США.

Він підкреслив, що культурна спадщина України є джерелом стійкості українського народу та водночас – об’єктом російської агресії.

Верма висловив переконання, що за допомогою та підтримки міжнародної спільноти Україна обов’язково переможе у війні, розв’язаній РФ.

Він укотре підтвердив готовність Сполучених Штатів і надалі допомагати Україні будувати майбутнє шляхом надання підтримки у сферах оборони, економіки, в енергетичній галузі тощо.

Читайте також: У разі поразки Росії Україна отримає право повернути всі свої культурні цінності - Дробович

Як повідомляв Укрінформ, заступник державного секретаря США Річард Верма, який також виконує обов’язки спецпредставника США з питань економічного відновлення України, минулого тижня відвідав Україну, Литву, Польщу, Словаччину й Австрію. Під час європейського турне він зосереджувався, зокрема, на питанні міжнародної підтримки України в умовах російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-