На телебаченні вийшов перший український серіал про захисників кордону

Фото

На українському телебаченні вийшов серіал режисера Олексія Єсакова «Прикордонники», присвячений курсантам Національної академії Державної прикордонної служби України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Ідея серіалу виникла під час відвідання творчою групою академії, і це перший в Україні серіал про курсантів. Сценарій написали Микола Куцик, Ярослав Стень, Богдан Гациляк і Кирило Тимченко, які консультувалися з військовими та прикордонниками.

Історія розпочинається напередодні повномасштабної війни. Курсанти знайомляться зі своїм суворим наставником - героєм АТО Іваном Криницьким, який готує їх до можливих викликів.

За словами режисера, зйомки серіалу були фізично виснажливими, адже влітку знімали зимові сцени. «Ми були натхненні важливістю проєкту», - зауважив він.

Читайте також: В Україні створили мінісеріал про протидію дезінформації

Головну роль у серіалі зіграв актор театру і кіно Володимир Ращук, який з початку повномасштабного вторгнення пішов на фронт добровольцем та доєднався до легіону «Свобода». Він також був консультантом із військових питань.

«Дякую всім, хто брав участь у створенні цього проєкту. Ми вклали в нього душу і сподіваємось, що історія знайде відгук у серцях глядачів», - резюмував режисер.

Проєкт створений командою «ДАЛІ БУДЕ ФІЛМЗ» спільно з телеканалом НТН.

Читайте також: Документалку «Сімейний альбом» покажуть на Варшавському кінофесті

Як повідомляв Укрінформ, документальний серіал «Шлях солдата. Мобілізація» зібрав біля екранів понад 2 мільйони глядачів.

Фото: ДПСУ