В Україні створили мінісеріал про протидію дезінформації

В Україні створили мінісеріал про протидію дезінформації

Відео
Укрінформ
В Україні зняли мінісеріал «Протидіємо дезінформації разом», який показує, як навіть у побутових ситуаціях російська пропаганда та ІПСО впливають на мислення людей та видозмінюють нашу культуру.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ініціаторів проєкту.

«Багато українців досі не усвідомлюють наскільки сильно російська пропаганда та ІПСО на них впливають. Щодня ми контактуємо з десятками проросійських наративів, поширюємо їх не тільки репостами в соцмережах, але й на кухні серед родини. Якщо ви думаєте, що це відбувається тільки протягом останніх років – на жаль, ні! Активний інформаційний вплив на нас чинять ще з 2014 року: інформаційні бульбашки, ботоферми, мʼяка сила культури – усе це дієва зброя у війні проти українців», – розповів ініціатор проєкту Богдан Тимощук.

Серіал складається з пʼяти коротких серій, які змушують глядачів уважно придивитися до свого інфопростору.

«Для них підготували не просто нудні історії, а змоделювали дійсно життєві ситуації, у яких кожен пізнає себе чи близьких. Це і вплив гіперболізованої подачі новин на людей зрілого віку, і прослуховування російської музики, яка не тільки спонсорує війну, а розмиває українську культуру, і діпфейки президентських звернень, і навіть вороже інформаційне навіювання дітям через відеоігри», - говорять автори про мінісеріал «Протидіємо дезінформації разом»

До зйомок кожної серії долучилися лідери думок, зокрема Маша Єфросиніна, Тімур та Інна Мірошниченко, Наталія Островська, Анатолій Анатоліч, Юла, Євген Пронін, а також професійні актори.

Читайте також: Понад 71% українців визнають пропаганду РФ у соцмережах серйозною загрозою

Інформаційним партнером проєкту стала Київська міська рада.

Фото надані командою мінісеріалу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-