Понад 71% українців визнають пропаганду РФ у соцмережах серйозною загрозою

Понад 71% українців визнають пропаганду РФ у соцмережах серйозною загрозою

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість (71%) українців визнають, що поширення російської дезінформації та пропаганди у соцмережах є досить або навіть дуже серйозною загрозою.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати власного всеукраїнського опитування громадської думки “Омнібус”, яке Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) проводив 1-6 вересня.

Водночас за даними опитування, частка тих, хто зараховує цю загрозу до однієї з найбільших становить 33%, решта 38% говорять, що ця загроза хоч і серйозна, але не є однією із найбільших.

При цьому, 23% опитуваних стверджують, що це не є значною загрозою або взагалі немає загроз (хоча з них 18% визнають, що певна шкода таки є).

Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з дорослими громадянами України, які на момент опитування проживали на території , яка контролювалася урядом України. Були опитані 1015 респондентів. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України. Водночас частина респондентів – це ВПО, які переїхали із тимчасово захоплених територій. Також опитування не проводилося із громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Читайте також: У США заблокували десятки фейкових медіа з російською пропагандою

Як повідомляв Укрінформ, уряд США заблокував десятки пропагандистських медіа, за допомогою яких росіяни маскували фейкові вебресурси під популярні американські та європейські інтернет-платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-