У Києві відкрився 53 міжнародний кінофестиваль «Молодість»

Фото

У червоній залі «Будинку кіно» відбулося відкриття 53 Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», фільмом-відкриттям якого стала українсько-польська драма «Дві сестри» режисера Лукаша Карвовскі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно у Фейсбуці.

Цьогоріч до програми фестивалю увійшли 123 фільми із 44 країн, представлені в 11 програмах. Окрім того, впродовж усього фестивалю відбуватимуться індустрійні події.

Фільмом-відкриттям кінофестивалю стала картина «Дві сестри» режисера Лукаша Карвовскі – одна з перших ігрових стрічок, знятих в Україні після початку повномасштабного вторгнення.

На прем’єрі були присутні творці фільму - режисер Лукаш Карвовскі, виконавиця однієї з головних ролей Кароліна Жепа, українська співпродюсерка стрічки Вікторія Ярмощук, а також актори Марина Кошкіна, Віталіна Біблів, Слава Бабенков та інші.

Вечір розпочався із хвилини мовчання пам'яті усіх полеглих військових та цивільних, які стали жертвами російської агресії.

Під час церемонії відкриття кінофестивалю т. в. о. голови Державного агентства України з питань кіно Юлія Шевчук вручила президентську нагороду і «Скіфського оленя» за розвиток українського кіно від кінофестивалю «Молодість» Андрію Різолю, кінопродюсеру та голові правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні - Дивись українське!».

Читайте також: Режисер Санін: Не можу придумати кіно про війну потужніше за нинішні реалії

Своєю чергою генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі вручив почесного «Скіфського оленя» за внесок у розвиток світового кіно цьогорічному голові журі міжнародного конкурсу Мохаммаду Расулофу.

Кінофестиваль «Молодість» проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Національної спілки кінематографістів України.

Як повідомляв Укрінформ, на 53 Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» у секції «Українські прем’єри» відбудеться показ п’яти унікальних документальних та ігрових стрічок,  присвячених актуальним подіям в Україні, або видатним особистостям української культури.

Фото: Molodist Kyiv International Film Festival, Facebook