Режисер Санін: Не можу придумати кіно про війну потужніше за нинішні реалії

Режисер Санін: Не можу придумати кіно про війну потужніше за нинішні реалії

Відео
Укрінформ
Кадри з нашоломної камери бійця, який знімає реальний бій, де сотня російських солдатів обстрілює та закидає гранатами наших військових, не можуть конкурувати з жодною режисерською роботою над фільмом про війну.

Таку думку висловив кінорежисер Олесь Санін у новій програмі Укрінформу «Нація Непереможних».

«Навіть запиту на це немає. Мені ніхто не подзвонив і не сказав: "Ти зняв такий фільм, в нього такий успіх, його так люблять люди, давай ще зніми одне кіно, ми тобі дамо на це гроші". Немає цього і не буде», – констатував Санін.

Він також висловив обурення тим, що його колеги знімають «такі собі» фільми, використовуючи назви міст та населених пунктів, де тривали тяжкі бої, – заради хайпу та грошей.

«Мої близькі побратими, з якими я робив кіно, зараз у військовій формі, служать і воюють. В нас загинуло вже п’ятеро людей, семеро пропало безвісти», – зауважив Санін.

Читайте також: Українські режисери зможуть безкоштовно подати фільм на фестиваль Women and the World

Під час великої війни загинув під Бахмутом і наречений доньки режисера Іванни – американський професійний військовий-доброволець Крістофер Джеймс Кемпбелл, якому було 27 років. Він заповів поховати його в Україні. Воїн хотів, щоб у разі його смерті українці бачили на військовому цвинтарі американський прапор і розуміли, що свободу і незалежність виборюють для України не лише українці.

Повна версія інтерв’ю з Саніним вже доступна на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, новий проєкт Укрінформу «Нація непереможних» виходить щовівторка о 19:00. Це програма про силу духу та незламність українського народу, що передаються через призму реальних історій життя та діяльності кожного героя проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-