Українська громада закликає Канаду наполягати на відстороненні росії та білорусі від Олімпіади

Канада мусить бойкотувати наступні Олімпійські ігри, якщо до участі у них буде допущено збірні росії та білорусі.

Про це йдеться у листі, надісланому президенткою Конгресу українців Канади Олександрою Хичій міністру спорту Канади Паскаль Сейнт-Онге, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

“Дуже важливо, аби Канада та наші союзники чітко заявили про наслідки, які слід очікувати у разі схвалення Міжнародним олімпійським комітетом участі російських та білоруських атлетів у Олімпіаді. Якщо МОК вирішить дозволити участь російських та білоруських атлетів у Олімпіаді-2024, КУК сподівається, що Канада приєднається до України та інших партнерів у бойкотуванні Ігор, як заходу, що не відображає ні канадських цінностей, ні духу, у якому мають проходити міжнародні спортивні змагання”, - написала Хичій.

Читайте також: Діаспора закликає Канаду бойкотувати Олімпіаду у разі допуску росіян

Вона нагадала, що в 1980-му році Канада була серед 66 держав, які “ухвалили мужнє рішення бойкотувати Олімпійські ігри у москві через радянське вторгнення до Афганістану”. “Дуже іронічно, що 43 роки по тому міжнародна атлетична спільнота знову протистоїть войовничому режиму у москві, який цього разу веде геноцидну війну в Україні”, - зазначила президентка української організації.

Як повідомлялося, МОК раніше оприлюднив заяву, в якій допустив можливість участі росіян і білорусів у Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором. Україна заявила, що на знак протесту може бойкотувати паризькі Ігри.

Виконавча рада МОК зустрінеться 28-30 березня для вирішення долі заявки росії та білорусі щодо участі в Іграх-2024.

Світовий конгрес українців (СКУ) закликав українців у всьому світі провести у своїх країнах низку термінових адвокаційних заходів, спрямованих на недопущення російських і білоруських спортсменів до змагань на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.