МІОК та УКУ запросили до дискусії про дітей і молодь під час вимушеної воєнної еміграції

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК) у партнерстві з Інститутом екуменічних студій Українського Католицького Університету запросили до участі у панельній дискусії «Діти і молодь під час вимушеної воєнної еміграції: як не втратити? як зберегти?», яка відбудеться 5 жовтня.

Про це Укрінформу повідомив МІОК.

Дискусія відбудеться з 12:00 по 14:00 у змішаному форматі: наживо – у залі Юліана Захарієвича головного корпусу Львівської політехніки (адреса: м. Львів, вул. С. Бандери, 12, ІІ поверх) та онлайн через Zoom.

Захід торкається найбільш чутливої сфери України в умовах війни – дітей і молоді, їхньої освіти, психологічного та емоційного станів, збереження української мови та ідентичності, відчуття безпеки та захищеності.

До участі у панельній дискусії запрошено:

  • Михайла Винницького – заступника Міністра освіти і науки України;
  • Юрія Бобала – ректора Львівської політехніки;
  • Тараса Добка – ректора Українського Католицького Університету;
  • Орисю Демську – д. філол. н., проф., першу Голову-організаторку Національної комісії зі стандартів державної мови;
  • о. Ростислава Пендюка – голову Комісії УГКЦ у справах молоді;
  • Лідію Заблоцьку-Житку, проф., докторку Інституту психології Академії спеціальної педагогіки ім. Марії Ґжеґожевської у Варшаві;
  • Оксану Винницьку-Юсипович – PhD., Почесну консулку Канади в Україні;
  • Ганну Вахітову – PhD, доц., викладачку Київської школи економіки, дослідницю Університету Південної Данії.

Разом з представниками МОН України, церкви, громадського сектору, науковцями, дослідниками та експертами у сфері освіти, педагогіки, психології, міграції, політики та економіки учасники заходу спробують знайти відповіді на ключове питання дискусії – як не втратити, як зберегти українських дітей та молодь в еміграції у воєнний час та їхню роль в подальшій розбудові України і забезпеченні сталого миру.

Захід пройде в межах 16 Екуменічного соціального тижня «Від війни до сталого миру: через справедливість та солідарність».

До участі запрошуються освітяни, батьки, представники різних середовищ, для яких важливими є питання безпеки, психологічного захисту української дитини та молодої людини. 

Для участі у панельній дискусії потрібно зареєструватися за посиланням. Для участі у різних заходах Екуменічного тижня реєстрація доступна тут.

Нагадаємо, з нагоди 75-ліття Світової федерації українських жіночих організацій 15 жовтня в Українському народному домі в польському Перемишлі відбудеться Друга Міжнародна асамблея «Українка у світі: об'єднані любов'ю до України – для її перемоги та відновлення».