У Культурному центрі України у Франції вшанували пам'ять Василя Сліпака

Фото

У Парижі, у Культурному центрі України у Франції (Centre Culturel d'Ukraine en France), вшанували пам'ять вбитого росіянами оперного виконавця, Героя України Василя Сліпака.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці центру. 

«Ми мали честь розділити виняткові музичні моменти завдяки талановитим артистам, друзям Василя, таким як Зоряна Лотут, яка виступала у супроводі піаніста Бенжамена Лорана, Андрія Малахова на альті, а також співаків Ірину Кишлярук, Пьотра Кумона та Андрія Гнатюка, які створили зворушливу атмосферу. Дякуємо за вашу щирість і відданість, що зробили цей вечір незабутнім», – ідеться в дописі.

Культурний центр висловив подяку всім присутнім на цьому вечері, брату Василя Оресту та всім тим, хто через майже десять років продовжує гуртуватися навколо Василя та продовжувати його спадщину.

«Попри випробування і втрати, Василь продовжує жити в наших серцях і в наших діях. На жаль, війна, яка забрала його життя, триває сьогодні з новою силою. Вона забирає тисячі жертв серед солдатів, цивільних і дітей», – додали у центрі, згадавши про російський ракетний удар по дитячій клініці «Охматдит» у Києві.

Як повідомляв Укрінформ, торік у Парижі за участі канадських та українських музикантів відбувся концерт пам’яті Василя Сліпака.

Нагадаємо, доброволець з позивним «Міф» воював у Пісках біля Донецького аеропорту, брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

Загинув 29 червня 2016 року у бою від кулі снайпера біля смт Луганське Бахмутського району. Нагороджений орденами «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка», також Василю Сліпаку надано звання Герой України.

Фото: Centre Culturel d'Ukraine en France / Фейсбук