У Таллінні проходить медіатабір від першого естонського україномовного радіо Druzi.ee

Фото

У Таллінні розпочав свою роботу п’ятиденний медіатабір SIPSIK від першого естонського україномовного радіо Druzi.ee, упродовж якого юні учасники створюватимуть власні радіопередачі, які згодом вийдуть в радіоефірі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Асоціація українських організацій в Естонії.

«Перший день був насичений яскравими емоціями та чудовими враженнями від знайомств з однолітками та опанування нових знань, які допоможуть учасникам табору спробувати себе у ролі ведучого та журналіста, і навіть визначитись з вибором свого подальшого життєвого шляху», – йдеться в дописі.

В асоціації розповіли, що для ефективної подальшої роботи у медіатаборі дітки розділилися на команди. Назви вибирали самі, в результаті утворилися такі групи: Соняшники, Донецьк, Nike, Surf raiders, Червоний мак, і Моноліт. Вікторія Лубенська – професійна радіоведуча познайомила учасників табору з правилами створення авторської програми на радіостанції.

В ігровій формі команди вже спробували це зробити і презентували один одному назву та опис програми, яку би вони хотіли створювати. Редактори та рецензенти від кожної команди оцінили роботи конкурентів.

Далі майбутні журналісти працюватимуть над українськими та естонськими легендами і на їх основі командно створювати передачу для радіо Друзі! Командам потрібно буде визначитись з її тривалістю, жанром та формою. Також вони мають обрати ведучих та затвердити детальний план програми, після чого отримати генеральне узгодження, схвалення та підтвердження від коучів та викладачів проєкту.

На учасників медіатабору також чекають візит до редакції найбільшого та одного з найпотужніших видань Естонії – Postimees, де діти дізнаються, як створюються новини та які етапи проходить кожен матеріал перед публікацією, а також візит до титанів PR індустрії – міжнародної компанії PRNews, які поділяться секретами успішного PR та розкажуть, як публікувати статті в таких відомих виданнях як Vogue, Forbes, Elle, Cosmopolitan.

Медіатабір SIPSIK від радіо DRUZI проходить у приміщенні ресторану SLAVA Ukraina restoran & kohvik. Він відбувається за підтримки Інтеграційного фонду Естонії.

Нагадаємо, перше україномовне радіо в Естонії Druzi.ee презентували у листопаді 2023 року в головному холі музею фотографії, мистецтва та культури Fotografiska у Таллінні. 

Фото: Асоціація українських організацій в Естонії / Фейсбук