У Ризі втретє пройде Кіномарафон короткометражних комедій до Дня Незалежності

У ризькому кінотеатрі К.Suns у суботу, 24 серпня, в межах святкування Дня Незалежності України відбудеться третій щорічний Кіномарафон українських короткометражних комедій «Smile, Ukrainian!».

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу організаторка заходу Юлія Каб’єр-Кабіцина.

«Надзвичайно рада, що наш Кіномарафон до Дня Незалежності «Smile, Ukrainian!» став традиційним. Дуже хочеться, щоб вечір цього святкового дня гості провели у хорошій компанії та позитивній атмосфері. Адже це так важливо у ці непрості часи», – сказала Каб’єр-Кабіцина.

Показ відбудеться у ризькому кінотеатрі K.Suns, розташованому в центрі міста (вул. Елізабетес 83/85, Базар Берга), вхід – безкоштовний. Гостям будуть запропоновані святкові смаколики.

На заході очікуються спеціальні гості, які привітають гостей: український актор Тимур Ібраілов, котрий нині мешкає в Латвії; латвійська гумористка, актриса, теле- та радіоведуча Байба Сіпеніеце-Гаваре та один із провідних влогерів Латвії Гокул.

На сеансі будуть представлені шість нових комедій, а також дві найулюбленіші з числа тих, що були на попередніх кіномарафонах. Наприкінці показу відбудеться відеоміст із українськими режисерами в Києві. Присутні матимуть можливість поспілкуватися з авторами стрічок, звернутися до них із запитаннями.

Читайте також: Суспільні ЗМІ Латвії запустили кампанію підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, присвячений Дню Незалежності України Фестиваль короткометражних комедій «Smile, Ukrainian» вперше був проведений у Ризі 27 серпня там же, у кінотеатрі К.Suns.