Суспільні ЗМІ Латвії запустили кампанію підтримки України

Суспільні ЗМІ Латвії запустили кампанію підтримки України

Укрінформ
У Латвії суспільні ЗМІ – Латвійське телебачення, Латвійське радіо, портал LSM.lv – у співпраці з благодійною організацією Ziedot.lv на честь Дня Незалежності України з понеділка, 19 серпня, починають тритижневу кампанію на підтримку України.

Про це повідомляє LSM.lv, передає Укрінформ.

У цей період латвійські суспільні ЗМІ представлять спеціальні інтерв'ю та репортажі із зони бойових дій, розповіді про повсякденне життя українців в Україні та Латвії, а також проводитимуть благодійну кампанію зі збору коштів.

«Не можна звикати до жахів війни! Ми не можемо покласти край цій жорстокій війні, але ми можемо і хочемо робити все, що в наших силах, щоби підтримати українців і наблизити перемогу України… Результати попередньої благодійної кампанії доводять, що суспільству не байдуже – за два тижні було пожертвовано 354 977 євро. Ми віримо, що, проявивши людяність і чуйність до українського народу, ми зможемо і цього разу допомогти йому на крок наблизитися до перемоги», – зазначила головний редактор LTV Сігіта Роке.

В ході кампанії для українських військових на фронті будуть закуплені товари латвійського виробництва. Таким чином, можна не лише зробити пожертву Україні, а й підтримати латвійських виробників. Розподіл пожертвувань організує Ziedot.lv спільно з Посольством України в Латвії, яке запропонувало дві третини пожертвуваних коштів направити безпосередньо на закупівлю дронів латвійського виробництва, оскільки вони зараз найгостріше необхідні на фронті. Також закуповуватимуться прилади нічного бачення, одяг, продукти харчування тощо.

Кампанія підтримки триватиме з 19 серпня до 8 вересня. Зробити пожертву можна за телефоном 90204113 (телефонний код Латвії +371, вартість дзвінка — 5 евро з податком на додану вартість) або на сайті Ziedot.lv.

«У нас немає можливості, як у великих західних країн, надати Україні потужні системи озброєння, але ми можемо зробити свій внесок, вирішуючи конкретні проблеми окремих підрозділів і демонструючи солдатам, що вони не одні. Правда полягає в тому, що українці борються не лише за свою свободу, а й за нашу, і ми маємо зробити все, що справді в наших силах, щоб виграти цю битву», — сказала головна редакторка Латвійського радіо Аніта Брауна.

Також суспільні ЗМІ Латвії анонсували свою програму, присвячену Україні, на святковий тиждень, що розпочався, та особливо – в сам День Незалежності, який цього року випав на суботу.

Читайте також: Українців у Нідерландах запросили до проєкту «Сітки Незламності» до Дня Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди Дня Незалежності України у 20 країнах світу заплановані понад 100 акцій та інших заходів, які організовують представники діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-