У Туреччині діє понад 20 українських громад, які допомагають Україні - посол

У Туреччині діють 22 українські громади, які працюють над допомогою Україні.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар під час дискусії в межах проєкту "Нова країна" “Справедливість як один з головних інструментів розвитку держави", передає Укрінформ з посиланням на .

За словами дипломата, українців за кордоном потрібно активно залучати до публічних заходів.

"Війна стала мобілізуючим фактором, а не тим фактором, який поділяє", – вважає Боднар.

Також посол наголосив, що у 2022 році в Туреччині були зареєстровані 840 тисяч українців. Зараз їхня кількість зменшилася до 24 тисяч, оскільки більшість людей повернулися до України, а деякі поїхали в європейські країни. 

Боднар додав, що загалом у світі є близько 20 млн українців-представників діаспори. На думку дипломата, їх потрібно "притягувати" до України, і допомогти в цьому може закон про множинне громадянство. 

Посол також вважає, що українців за кордоном потрібно залучати до різноманітних заходів, аби протидіяти російській пропаганді.

"Зараз ми зробили день відкритих дверей у посольстві. Уперше посольство стало місцем збору, а не отримання консульських послуг", – сказав він.

Читайте також: Зеленський анонсував створення «міністерства української єдності»

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі з нового навчального року очікують на появу у школах 20-40 тисяч нових українських дітей, які повинні піти до польських шкіл, щоб їхні батьки, згідно зі змінами до спецзакону про допомогу українцям, могли отримувати на них соціальну допомогу.