В українських дипустановах за кордоном відзначають День Державного Прапора

Фото, відео

У п’ятницю, 23 серпня, в Україні та світі відзначається День Державного Прапора. З нагоди свята в українських дипломатичних установах за кордоном проводять урочисті заходи та вітають українців.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення посольств у соцмережах.

Сьогодні в посольстві України в Японії відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України, який є одним із державних символів країни та втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Посольство України у В’єтнамі привітало з Днем Державного Прапора. 

«У День Державного Прапора ми вшановуємо синьо-жовтий стяг, який об'єднує націю у стійкості та надії. Перед обличчям російського вторгнення цей прапор став символом сили та рішучості людей, які твердо стоять у боротьбі за незалежність. Ми вітаємо Україну та її народ у цей день, продовжуючи підтримувати і захищати цінності, які цей прапор уособлює», - йдеться у дописі посольства України в Таїланді у Фейсбуці.

З Днем Державного Прапора привітало посольство України в Республіці Корея.

Команда посольства України в Азербайджанській Республіці провела урочисту церемонію підняття нашого національного прапора. 
"У час, коли наша країна бореться за свою незалежність, прапор став уособленням стійкості та мужності наших захисників, які життям і кров’ю виборюють кожен метр української землі, щоб на ній замайорів державний стяг. Пишаймося нашою історією, шануймо наших героїв і будуємо разом майбутнє, де український народ житиме під мирним небом", - наголосило у своєму привітанні посольство України в Молдові. 
Посольство України в Латвії привітало українців зі святом та провело церемонію підняття  Днем Державного Прапора. 
Також урочистими заходами День Прапора України відзначили в українському посольстві в Ізраїлі
У посольстві України в Лівані відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України, який є одним із державних символів країни та втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.
Посольство України в Румунії також провело урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора. 
З нагоди Дня Державного прапора України у посольстві України в Республіці Сербія відбулася урочиста церемонія підняття прапора.
Церемонія урочистого підняття Державного прапора України пройшла біля посольства України у Вільнюсі. Участь в церемонії взяли також представники українських шкіл, української громади литовської столиці та інших міст країни, громадські активісти, митці, представники релігійних громад і культурних товариств.
Фото: Олег Головатенко

О 9:00 учасники заходу пошанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв України і цивільних жертв російської агресії. Державний прапор урочисто підняв секретар посольства України Ілля Звенигородський, а з промовою до присутніх виступив заступик посла України у Литві Віктор Гамоцький.

В День Державного Прапора України, співробітники посольства України в Республіці Австрія та постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні разом з українцями Відня взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора. "Ця церемонія стала ще одним свідченням нашої єдності. Віримо, що незабаром прапор України замайорить над усіма містами вільної, соборної та незалежної України. Він завжди майорить у наших серцях, даючи нам наснаги в боротьбі за свободу", - йдеться у дописі дипустанови.

Посольство України в Ірландії привітало українців з Днем Державного Прапора. 
Також до привітань долучилося посольство України в Угорщині
Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Михайло Харишин привітав українців із Днем Державного Прапора України та Дня Незалежності України. "Від імені колективу посольства України в Грузії вітаю усіх українців, які проживають на гостинній грузинській землі, та усіх грузинів, які щиро підтримують Україну в цей важкий час, з двома великими для нашого народу датами – Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України. У ці визначні дні хотів би усім вам - і українцям, і грузинам - побажати сили, мужності і міцної віри у непоборність добра, у неминучу перемогу України. Впевнений, що Україна разом з Грузією повернуть усі свої землі", - йдеться у заяві дипломата. 
Посольство України в Королівстві Бельгія вітає усіх українців із Днем Державного Прапора України.
Також дипломати долучилися до акції із розгортання тридцятиметрового прапора України у Брюсселі, яке організувало представництво України при ЄС.
Посольство України в Грецькій Республіці приєдналося до привітань з нагоди Дня Державного Прапора.
Генеральне консульство України в Стамбулі привітало з Днем Державного Прапора. 
Постійне Представництво України при Раді Європи урочисто підняло Державний прапор — символ єдності, сили та незламного духу України. "Ми переконані, що Україна переможе в цій війні і вийде з неї ще сильнішою. Вітаємо усіх із святом українського прапора — прапора свободи, честі та незламної віри в майбутнє!", - йдеться у дописі.
В посольстві України в Республіці Польща за участі української громади та представників Посольства відбулася Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.
У посольстві України в Естонії відбулась церемонії підняття Державного прапора України. Під час підняття прапору гімн України виконувала Каріна Амірханян-Червінко, оперна співачка, у минулому солістка Донецької академічної філармонії, лауреат численних міжнародних конкурсів.
Також посольство у п'ятницю відвідала міністр соціальної політики Естонської Республіки Сігне Ріісало. Вона поспілкувалася з дітьми та побажала їм гідного майбутнього в своїй країні.
Також до відзначення Дня Державного Прапора приєдналося посольство України в США.
Як повідомляв Укрінформ, свято встановлене «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.