Українці в Чикаго закликали демократів до активнішої допомоги Україні

Відео

Українці в Чикаго вийшли на демонстрацію біля арени United Center, де проходив зʼїзд Демократичної партії США, та закликали до активніших дій від демократів задля перемоги України.

Про це йдеться у сюжеті Голосу Америки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, українська громада висловила вдячність за підтримку Києва. Однак українці заявили, що хотіли б бачити більше рішучих дій від Демократичної партії задля перемоги України.

«Ми розуміємо, що ми не можемо дозволити собі тиші. Я подивилася виступ Мішель Обами про "do something" і для мене це такий меседж, який я на тому місці, де я зараз, можу робити для України і для її перемоги. Тому що зараз це основна місія українців і кожного дня ти маєш запитувати себе "Що я можу зробити для перемоги?". І сьогодні вийти на цей протест… це моє "do something", бо я не можу сидіти, склавши руки і чекати, коли хтось за мене виборе перемогу для моєї країни», - сказала активістка Світлана Юрчук.

За словами іншої представниці української громади Людмили Угрин, ця акція протесту є ще однією можливістю спонукати американських політиків далі підтримувати Україну.

«В першу чергу, це можливість висловити і показати, що українські інтереси повинні бути репрезентовані. Українці мають бути присутні на таких заходах, щоб нагадати (президенту США - ред.) Байдену та демократам, що Україна важлива… і ми вимагаємо, щоб Америка активніше допомагала, щоб Україна врешті-решт могла перемогти в цій війні», - сказав активіст Юрій Сорока. 

Читайте також: Гарріс у промові на з’їзді: як президент я твердо стоятиму на боці України

Як повідомляв Укрінформ, Демократична партія США 19 – 22 серпня проводила національний з’їзд у Чикаго для урочистого висунення віцепрезидентки Камали Гарріс кандидатом на посаду президента.