Спікер парламенту Канади: Усі ми трохи українці

Спікер Палати громади канадського парламенту Грег Фергюс заявив, що, зважаючи на значний внесок українських мігрантів у розбудову Канади, усі канадці "можуть вважати себе трохи українцями".

Про це він сказав під час виступу на урочистому заході у Оттаві, передає кореспондент Укрінформу.

“Чому я вважаю, що бій України також і бій канадців? Бо варто памʼятати, наскільки багато українці зробили для розбудови нашої країни. Коли я бачу жовто-блакитний прапор України, то не можу не думати про червоно-білий стяг Канади. Протягом багатьох поколінь українці приїздили, аби будувати, обробляти й інакше вкладати у Канаду. Якщо подумати, що значить бути канадцем, то це також бути українцем, зважаючи на кількість поту й зусиль, вкладених у розбудову країни. Ми всі виграли від цих зусиль, тому всі ми принципово - українці”, - сказав Фергюс.

Він наголосив, що канадцям варто думати про Україну як про власну країну. “Жоден із нас не стояв би осторонь, якби до нашої країни вдерлася ворожа сила, охоча відновити якусь славу 19-го сторіччя”, - зазначив спікер.

Він додав, що канадці завжди дивляться уперед й будують плани на майбутнє. “Подумаймо, як багато Україна досягне, коли її буде повністю, цілісно відновлено після завершення цієї російської аресії”, - зауважив Фергюсон.

Читайте також: Канада засудила чергову масовану російську атаку на Україну

Як відомо, у Канаді проживає найбільша українська громада у Західному світі, яка нараховує понад 1,3 млн осіб. Перші українські мігранти прибули до Канади з території сучасної Івано-Франківської області в 1891-му році.