Обмеження на зброю для України: УККА закликає громаду звертатися до Білого дому

Український конгресовий комітет Америки (УККА) спільно з Українською національною інформаційною службою (УНІС) закликають громадян звернутися до Білого дому та президента США Джо Байдена із проханням зняти обмеження для України у використанні західної зброї для ударів по території Росії. 

Про це повідомляється на сайті Світового конгресу українців, передає Укрінформ. 

«Геноцидна війна Росії проти України триває з учорашніми (26 серпня – ред.) та сьогоднішніми (27 серпня – ред.) ракетними обстрілами й атаками дронів. Знову гинуть невинні українські мирні жителі від російського тероризму», – йдеться в повідомленні.

В УККА наголосили, що громадянам США, зокрема представникам діаспори, важливо висловити свою думку з цього приводу. «Закликаємо вас звернутися до Білого дому та попросити президента Байдена дозволити Україні завдавати ударів вглиб Росії, щоб знищити здатність агресора здійснювати такі терористичні атаки», – йдеться у тексті. 

Детальну інструкцію як сконтактувати з Білим домом, приклад звернення, а також матеріали для поширення в соцмережах можна знайти за посиланням

Читайте також: Діаспора закликає світ визнати Росію державою-спонсором тероризму

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати зняти обмеження щодо ударів по військових об’єктах на території Росії, зокрема по аеродромах.