У Латвії посол відкрив книжкову поличку та зустрівся з громадою в Кекавському муніципалітеті

Фото

Посол України Анатолій Куцевол під час візиту до Кекавського муніципалітету Латвії зустрівся з українською громадою у міста Кекава та відкрив «Українську книжкову поличку» в міській бібліотеці міста Баложи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Латвії.

«У рамках відвідання міста Кекава Анатолій Куцевол провів зустріч з українською громадою, яка наразі проживає на території Кекавського муніципалітету у зв’язку з російською агресією проти України. Наразі у Кекавському районі проживає 450 громадян України», – йдеться в дописі.

Під час зустрічі з українцями були обговорені проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення, в тому числі питання освіти, порядок надання консульських послуг тощо.

Також, за фінансового сприяння латвійського фонду Ziedot.lv, для українців в Кекаві були передані українські книги для дітей та дорослих.

Крім цього, під час візиту відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Новобілоуською громадою Чернігівської області та муніципалітетом Кекава за участі голови міської ради Кекави Вікторії Байре, посла України Анатолія Куцевола та делегації з Нового Білоусу.

Окремим пунктом візиту в Кекавський район стало відкриття «Української книжкової полички» в міській бібліотеці Баложи. До бібліотеки були передані книги про Україну, художня література українською, англійською та латиською мовами, а також книги для дітей українською мовою. Це вже шоста українська книжкова поличка, що була відкрита на території Латвії.

Також разом з делегацією Чернігівського району, посол відвідав місцеве підприємство харчової промисловості MARIO (SIA Baltās naktis), яке виготовляє кондитерські та хлібні вироби, на якому також працюють українські громадяни.

Нагадаємо, у липні посольство України в Латвії передало до Центральної наукової бібліотеки міста Лієпая літературу українською, латиською та англійською мовами, з яких була організована окрема «Українська книжкова поличка».

Фото: Ķekavas novads