У Мадриді українці провели ходу та мітинг на знак подяки захисникам України

Фото

Українська громада провела мітинг і ходу у Мадриді напередодні Дня захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва і дня створення Української повстанської армії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Юрій Чопик – Голова Української громади Іспанії за права, честь і гідність українців. 

За його словами, подяка незборимим воїнам України була висловлена під час виступів першого секретаря посольства України Оксани Скрипець, Ореста Антошківа, Мирослави Кавацюк, Галини Коризми.

Також на площі Кайяо звучали молитви за душі загиблих захисників, і щоб Господь беріг, а Мати Божа накрила своїм Покровом наших воїнів.

«Милий і щирий голос Катрусі і Сергія у поезії і співу зачарував усіх присутніх, особливо іспанців та підкреслив що Всевишній Господь почує молитви та прохання українських дітей, народу, допоможе воїнам здобути перемогу», – написав Чопик.

Він зауважив, що важливими у цей день були молитви за полонених і звернення до міжнародних організацій в справі визволення українських полонених так і іспанського в’язня Кремля Маріо Гарсія.

Також збиралися пожертви та була проведена лотерея для потреб українських воїнів на передовій.

Нагадаємо, українці провели пікет під посольством РФ у Мадриді, засудивши російський ракетний удар по українських містах, зокрема по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

Фото: Юрій Чопик / Фейсбук