У Страсбурзі відбувся мітинг української громади до Дня захисників і захисниць

Фото

Уранці у вівторок, 1 жовтня, перед Радою Європи у Страсбурзі (Франція) відбувся мітинг української громади до Дня захисників і захисниць України.

В акції взяла участь українська делегація, яка працює цього тижня на сесії в ПАРЄ, та представництво України в Раді Європи, передає власний кореспондент Укрінформу.

Постійний представник України в Раді Європи Борис Тарасюк закликав вшанувати полеглих захисників та захисниць хвилиною мовчання.

Учасники згадували, зокрема, про полонених та тортури, яких зазнають цивільні та військові заручники Кремля.

У Страсбурзі відбувся мітинг української громади до Дня захисників та захисниць / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

«Треба називати зло – злом. Ми просимо вас стати нашим голосом у світі, розповсюджувати всюди інформацію про наших зниклих людей, про наших рідних, привертати увагу світу. Чим більше ми про це розповідатимемо, тим швидше нам вдасться їх звільнити», – закликала дружина одного з полонених. Десятеро матерів, сестер та дружин приїхали в Страсбург цього тижня, аби надати свої свідчення на спеціальній події, присвяченій цій темі в ПАРЄ.

На мітингу виступили також голова парламентської делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева, яка нагадала, що Асамблея у середу має ухвалити окрему резолюцію, присвячену зниклим безвісти, цивільним та військовим в’язням агресивної війни РФ в Україні.

Як передавав Укрінформ, у центрі уваги осінньої сесії ПАРЄ будуть українські військовополонені та цивільні заручники, які перебувають у полоні Росії.