У Бухаресті провели ходу на підтримку українських військовополонених

Фото

Представники української громади в Румунії в рамках міжнародного проєкту «Voice of captives» об’єдналися у Бухаресті у ході на підтримку прав українських військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Румунії.

Учасники акції провели мітинг біля будівлі посольства, де до них приєдналися працівники українського диппредставництва.

У своїй промові перед учасниками посол України в Румунії Ігор Прокопчук зазначив, що Росія продовжує вчиняти воєнні злочини, піддаючи тортурам та знущанню українських військових і цивільних полонених, русифікуючи наших дітей, насильницьким шляхом вивезених на територію країни агресора та її союзника білорусі. Генеральна прокуратура фіксує ці випадки та передає до міжнародного кримінального суду. Одночасно ведеться робота з організації обміну полоненими.

«Сьогодні світ має вчиняти ще більший тиск на агресора з тим, щоб кожний полонений, кожна викрадена та насильницько вивезена українська дитина була повернута в Україну живими і ми маємо про це світові весь час нагадувати», – наголосили у посольстві.

Учасники ходи запалили свічки в пам’ять про тих, хто загинув у російському полоні і вже ніколи не зможе повернутися до своїх рідних.

Акція завершилась біля дипломатичної установи країни-агресора у Бухаресті.

Нагадаємо, у грузинському місті Батумі українська громада долучилася до всесвітньої акції на підтримку полонених «Повернись додому», організувавши мітинг на площі Європи. 

Фото: Посольство України в Румунії / Фейсбук