Відбувся круглий стіл про освітні потреби українського шкільництва Італії

Відбувся віртуальний круглий стіл «Освітні запити та потреби українського шкільництва Італії», організований Національним конгресом українців Італії на чолі з його президентом Ларисою Левчун і керівником Департаменту освіти Тетяною Вітвіцькою.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

Подія проходила за участі представниці посольства України в Італії Олени Холявицької. У заході взяли участь голова Світової координаційної виховно-освітньої Ради СКУ (СКВОР) Любов Любчик, Уповноважений з питань державної мови Тарас Кремінь, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та звʼязків з діаспорою Ірина Ключковська та в.о. директора Міжнародної української школи Людмила Виноградова.

Круглий стіл об’єднав близько 60 українських освітян української діаспори в Італії.

Учасники заходу обговорили нагальні проблеми української освіти в Італії та шляхи їхнього вирішення, долучення українців Італії до Радіодиктанту національної єдності 25 жовтня та Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика, запланованого на 26 жовтня для суботніх та 27 жовтня для недільних шкіл.

«Актуальна тема, напевно, у всіх державах Європейського Союзу, та і світу, зрештою, – введення української мови як іноземної у місцевих школах країн перебування. Працюємо спільно з МОН та МЗС для того, щоб української мови та українських шкіл у світі ставало більше», – підкреслила Любов Любчик.

Нагадаємо, у Римі відбулося офіційне відкриття Українського дому – важливого культурного осередку, покликаного стати місцем для зустрічей українців, міжкультурного діалогу та підтримки України за кордоном.