У Празі проходить семінар для представників українських організацій Чехії

У Празі 9 жовтня розпочався дводенний практичний семінар для представників українських громадських організацій зі всієї Чехії, організований представництвом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Чехії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Чехії.

У відкритті семінару взяв участь посол Василь Зварич. У своєму вступному слові дипломат подякував голові представництва УВКБ ООН в Чехії пану Аджмалу Хібарі за чітку позицію, солідарність з Україною в умовах протистояння російській агресії та вагому допомогу тимчасово переміщеним особам з України в Чехії.

Також посол висловив вдячність Президенту Чехії, Уряду, Сенату, Палаті депутатів, всім чеським громадянам за солідарність з Україною та відкриті серця, та звернувся до учасників семінару.

«Наша спільна ціль – це перш за все перемога України над російським агресором. Дуже важливо не зупинятися. Я дякую кожній організації за те, що ви зуміли згуртуватися та показати приклад й іншим країнам світу, як в умовах війни можна не впасти духом, а зібратися та рухатися вперед. Ми тут живемо та працюємо з думкою про те, щоб українці повернулися до своїх осель, відбудували їх і розбудовували Україну, як Європейську демократичну країну, повноправного члена ЄС, НАТО. Впевнений, що спільними зусиллями ми цього досягнемо. Російський ворог, на жаль, не спить. Він атакує нас не лише зброєю, але й інформацією, пропагандою та популізмом і ми тут в Чехії повинні тримати пильність і не піддаватися різними спробами нас роз’єднати», – сказав він.

Нагадаємо, посол Василь Зварич разом з консулом України в Брно Ганною Прошко 8 жовтня відвідали створений на початку повномасштабної агресії РФ Український центр –  осередок української мови, культури та допомоги вимушеним тимчасово переміщеним українцям.

Фото: Velvyslanectví Ukrajiny v České republice / Фейсбук