У Бірмінгемі відбувся концерт оркестру Львівської національної філармонії

Фото

У Симфонічному залі міста Бірмінгем (Велика Британія) відбувся концерт оркестру Львівської національної філармонії під керівництвом всесвітньо відомого диригента Теодора Кучара.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Організація українських жінок (ОУЖ) м.Ковентрі (OUZ Coventry – Association of Ukrainian Women in Great Britain).

У програмі прозвучали твори Россіні, Сібеліуса, Брамса та Бетховена, а на завершення, під овації слухачів, оркестр виконав твір Анатолія Кос-Анатольського «Гопак».

В організації зауважили, що цей концерт є частиною туру Львівської філармонії, що організований як подяка Великій Британії за підтримку України.

«Особливим акцентом фіналу концерту стало виконання оркестром разом з дитячим ансамблем «Віночок» пісні «Гей, соколи» в оркестровій обробці талановитого молодого музиканта Михайла Рожина. Ансамбль «Віночок» складається з українських дітей, які прибули до Вест Мідлендс після повномасштабного вторгнення», – йдеться в дописі.

Світлана Гаврилюк і Леся Коваленко від імені ОУЖ у Ковентрі висловили подяку диригентові Львівської національної філармонії за чудовий концерт та теплі слова, пані Наталії Рожин за запрошення та її зусилля у підтримці дитячих музичних талантів у Бірмінгемі, а також усім членкиням ОУЖ, які приїхали на концерт.

Нагадаємо, до Лондона прибула козацька чайка «Пресвята Покрова», яка відтворює традиції козацького флоту, що панував на водах Чорного моря та Дніпра у XVIII столітті.

Фото: OUZ Coventry - Association of Ukrainian Women in Great Britain / Фейсбук