Світовий конгрес українців призначив нового виконавчого директора

Світовий конгрес українців (СКУ) призначив Романа Жилу виконавчим директором.

Про це повідомляється на сайті СКУ, передає Укрінформ. 

В організації зазначили, що «лідерський досвід Романа Жили, його багаторічне служіння українській громаді» та навички управління глобальними командами, підсилять команду СКУ та його організації по всьому світу.

«Ми дуже раді, що Роман Жила обійняв цю відповідальну посаду і переконані, що його експертиза та значний досвід залучення коштів для України, сприятимуть досягненню командою СКУ наших стратегічних цілей. Сподіваємося на плідну та ефективну співпрацю», — сказав президент СКУ Павло Грод. 

Жила народився в українській родині в Оттаві, Канада. Він був активним членом Союзy українського студентства Канади в Університеті Торонто. Роман також працював у Конгресі українців Канади в Едмонтоні, здобуваючи ступінь магістра історії України в Університеті Альберти, і був активним членом Федерації українських канадських професіоналістів та підприємців. 

Роман Жила здобув ступінь доктора філософії в Університетському коледжі Лондона, де вивчав розвиток малого та середнього бізнесу в Україні. Отримавши докторський ступінь, він разом з родиною оселився в Києві. Там він працював у Міжнародній фінансовій корпорації (IFC), що входить до Групи Світового банку, яка підтримує корпоративний розвиток в Україні. 

Він зробив успішну кар’єру, працюючи в IFC, де займався розвитком підприємництва, управлінням і продовжував працювати у сфері розвитку громад у різних країнах.

Роман заснував Пласт у Йоганнесбурзі (Південна Африка), а в Таїланді його родина надавала підтримку українським студентам та новоприбулим, які прагнули створити студентське об’єднання, а також проводила акції протесту та акції з написання листів у останні роки.

Після повернення до Канади у 2022 році Жила працював у кредитному агентстві Export Development Canada (EDC) та активно реінтегрується в українську громаду в Оттаві, зазначили в СКУ.

Читайте також: У Британії пройшла щорічна конференція Асоціації українських жінок

Як повідомляв Укрінформ, у Філадельфії відбувся 23-й Конгрес українців Америки, на якому обрали нового президента Українського конгресового комітету Америки (УККА). 

Фото: ukrainianworldcongress.org