У Британії школа вихідного дня надає психологічну підтримку 2,5 тис. українських дітей

У Великій Британії фахівці Української школи Пречистої Діви Марії надають підтримку і психологічну допомогу 2,5 тис. дітей, які тимчасово перебувають в цій країні через повномасштабне вторгнення Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про роботу школи йшлося під час наради щодо вирішення проблемних питань перебування українських громадян за кордоном під головуванням заступниці керівника Офісу Президента України Ірини Верещук.

Також у нараді взяли участь представники Мінреінтеграції, Міністерства осіти і науки, Міністерства закордонних справ, посольств України за кордоном, українських освітніх осередків та інших відомств.

Українська школа Пречистої Діви Марії існує у Великій Британії з 1955 року. З початку повномасштабної війни в Україні школа вихідного дня прийняла сотні українських учнів із різних регіонів.

Заклад має 14 локацій і є найбільшою благодійною освітньою організацією, яка надає освітню і психологічну підтримку українським дітям у цій країні.

За ініціативою школи та британського Департаменту освіти в муніципальних органах влади у 2023 році були запроваджені штатні посади україномовних працівників із надання освітньої підтримки (education support workers) українським дітям, які тимчасово переміщені до Сполученого Королівства.

Ці працівники надають психологічний супровід дітей і батьків, проводять заняття з управління стресом та емоціями, надають допомогу з ознайомленням із системою вищої освіти Великої Британії для подальшого навчання, допомогу у подоланні мовного бар’єру тощо.

Наразі 30 таких фахівців працюють у районах Лондона і на його околицях, супроводжуючи приблизно 2500 українських дітей.

Триває робота з розширення географії проєкту на всі місцеві органи влади Лондона для забезпечення максимального покриття потреб українських дітей, які тимчасово перебувають у Великій Британії.

Читайте також: Діаспора в Норвегії цьогоріч відправила в Україну 47 фур гумдопомоги

Як повідомляв Укрінформ, у британському місті Малверн, що у графстві Вустерши, відкрили школу для українських дітей.

Фото: St Mary's Ukrainian School/Facebook