Об’єднання українських організацій у ФРН уклало угоду для підтримки працевлаштування українців

Об’єднання українських організацій у Німеччині (ОУОН) уклало угоду з Федеральною агенцією зайнятості ФРН при Міністерстві праці про співпрацю для підтримки працевлаштування новоприбулих українців. 

Про це повідомив голова ОУОН Ростислав Сукенник у коментарі СКУ, передає Укрінформ. 

За його словами, основна увага приділяється визнанню українських дипломів та забезпеченню можливості громадянам працювати за спеціальністю.

«Наші переговори з німецькою владою протягом року дозволили досягти важливих домовленостей, які полегшують процес визнання дипломів і працевлаштування українців», – сказав Сукенник. 

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення Росії значна кількість українських біженців у країні змогли не лише знайти роботу, але й вивчити німецьку мову за своєю спеціальністю.

«Проте залишається чимало викликів, зокрема для тих, хто має багаторічний досвід роботи, але не може підтвердити свою кваліфікацію відповідними документами», – додав Сукенник.

Він зазначив, що ОУОН активно працює над створенням механізмів, які б дозволили таким фахівцям працевлаштовуватися за своєю спеціальністю або у споріднених галузях.

Наступна зустріч представників громади з агенцією зайнятості запланована на кінець жовтня. 

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині оголосили конкурс щодо фінансування проєктів українських діаспорних організацій. 

Станом на кінець першого півріччя 2024 року в Німеччині проживало майже 3,48 млн біженців, з яких 1,18 млн – українці.