У Польщі відбудуться відбіркові конкурси фестивалю «Червона рута»

У трьох польських містах з 25 жовтня по 16 листопада пройде відбірковий тур фестивалю «Червона рута».

Про це повідомляє портал Наш вибір, передає Укрінформ.

Як зазначається, наразі триває прийом заявок на участь у конкурсі. Спробувати свої сили можуть музиканти, віком від 12 до 35 років, які зареєструються на участь до 25 жовтня, заповнивши анкету-заявку.

Конкурси відбудуться у Варшаві – 25-26 жовтня, Вроцлаві – 8-9 листопада, Кракові – 15-16 листопада. Цьогоріч вперше в історії фестивалю відбіркові конкурси відбудуться поза межами України.

До анкети потрібно долучити посилання на три власні пісні українською мовою. У конкурсі можуть брати участь як гурти, так і самостійні виконавці. Після заповнення анкети-заявки потрібно очікувати на зворотній зв’язок від журі. 

Переможці конкурсних відборів братимуть участь у фіналі фестивалю у 2025 році. 

«Червона рута» – це щорічний український музичний фестиваль, який проводиться з 1989 року. Конкурси проводяться у шести жанрах: український автентичний фольклор, популярна, танцювальна, акустична, експериментальна та рок-музика.

За час існування фестивалю у ньому брали участь гурти Плач Єремії, Воплі Відоплясова, Кому вниз, Тартак, а також інші виконавці з України, США, Канади, Угорщини та інших країн.

Читайте також: Ансамбль Вірського розпочав гастрольний тур Тайванем

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві, в Посольстві України в Польщі, іноземним дипломатам та громадськості представили художній фільм «Буча», світова премʼєра якого відбудеться під час Варшавського кінофестивалю. 

Фото ілюстративне