Ураган «Гелен» вбив родину українців, які втекли від війни до США

Унаслідок урагану «Гелен» у Північній Кароліні загинула родина громадян України, які переїхали до США з Херсона, рятуючись від війни та окупації.

Як передає Укрінформ, про це пише USA Today.

Як зазначає видання, Анастасія Новітіня-Сеген, її чоловік Дмитро та їхній 13-річний син Євген з бабусею Тетяною залишили Україну після початку повномасштабного вторгнення та окупації Херсона та оселились неподалік річки Саут-Ту на заході Північної Кароліни.

Родина виїхала через територію РФ, їм вдалося пройти через кордон до Латвії, а потім через Литву в’їхати до Польщі, де вони зупинилися у друга сім’ї.

Родина Сегенів місяцями долала бюрократичний лабіринт, щоб отримати дозвіл на в’їзд до США. Улітку 2022 року родину прийняли на гуманітарну програму США з тимчасового проживання для українських біженців, і вони поїхали до родичів у Мікавілі, що в Північній Кароліні.

Наприкінці вересня вода у тихій річці Саут-Ту піднялася майже на шість метрів, перетворивши її на стихійне лихо.

Читайте також: Кількість загиблих від урагану «Мілтон» у США зросла до 16

Через кілька днів після трагедії тіло Анастасії та Дмитра знайшли за десятки кілометрів від їх нової оселі. Від будинку біля річки, в якому мешкала родина, нічого не залишилося. Пошуки Євгена та його бабусі Тетяни досі тривають.

За даними USA Today, кількість жертв урагану Гелен у низці американських штатів вже досягла 228 осіб, 81 людина у Північній Кароліні станом на 15 жовтня вважалася зниклою безвісти.

Як повідомляв Укрінформ, ураган «Гелен» обрушився на південну частину Сполучених Штатів наприкінці вересня, раніше була інформація про 166 загиблих.

Перше фото: Sean Rayford/Getty Images

Фото: USA TODAY