У Токіо провели майстер-клас, присвячений українській культурі та традиціям

Фото

В українському кафе «Краяни» в Токіо пройшов передріздвяний майстер-клас з пізнання української культури та традицій, учасники якого  виготовляли дідуха.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Громада українців в Японії НПО «Краяни», яка організувала захід за підтримки Nippon Foundation.

Дідух – це традиційна українська різдвяна прикраса й оберіг, що символізує культ роду, вшановування померлих пращурів та забезпечення багатого врожаю на наступний рік.

Під час майстер-класу учасники дізналися багато цікавого про традиції виготовлення дідуха від майстрині пані Ольги та мали змогу зробити свій власний оберіг, прикрашений сухоцвітами.

У НПО «Краяни» зауважили, що процес виготовлення дідуха – це справжня магія, яка захопила кожного учасника. Адже під час виготовлення дідуха важлива концентрація та позитивні думки. Для більшості учасників виготовлення цього оберегу було першим досвідом.

«Створений власноруч дідух буде наповнювати домівки теплом та нагадувати нам про нашу Україну, наших пращурів, наше коріння, хто ми такі і чому так важливо зберігати свої традиції та передавати їх з любов‘ю нашим дітям», – наголосили в організації.

Нагадаємо, у липні у токійському парку Йойоги з метою допомогти Україні в умовах російського вторгнення відбувся перший Український фестиваль.

Фото: Українці в Японії «Краяни» / Фейсбук