Україна збільшила обсяги експорту м'яса на 50%
У січні-травні 2017 року Україна експортувала 154 тис. т м'яса, що на 50% більше ніж за аналогічний період 2016 року, а імпортувала – 71 тис. т (зростання на 11%).
Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб (ЕДК).
"Частка м’яса птиці у загальних обсягах експорту становила 80% (124 тис. тонн, або на 42% більше, ніж роком раніше). Найвищим попитом українська птиця у ц. р. користувалася у Єгипті, Нідерландах, ОАЕ, Азербайджані. Пожвавився попит зовнішнього ринку на яловичину та свинину, експорт яких у січні-травні ц. р. перевищив минулорічний більш, ніж у 2 рази", - йдеться у повідомленні.
У січні-травні за кордон було поставлено 22 тис. т. яловичини, що становить 18% від її загального виробництва в Україні, та 6 тис. т. свинини (близько 2% від виробництва). Загалом за 5 місяців 2017 року українськими господарствами вироблено 964 тис. т. м’яса всіх видів, що на 0,2% більше порівняно із відповідним періодом минулого року. При цьому, зросло виробництво яловичини (+8,2%) та птиці (+0,5%), а виробництво свинини зменшилося на 2,8%.
Одночасно з цим ескперти ЕДК відзначають, що згідно даних органів статистики, станом на 01.06.2017 порівняно з відповідною датою 2016 року поголів’я великої рогатої худоби (ВРХ) скоротилося на 1,0%, свиней – на 8,3%, а поголів’я птиці зросло на 1,4%.
Імпорт птиці у січні-травні 2017 року зріс на 47%, а свинини зменшився на 15%.